Kulttuuritalo Villa Ranan toiminnanjohtajaksi Vilja Ruokolainen » Villa Rana

Kulttuuritalo Villa Ranan toiminnanjohtajaksi Vilja Ruokolainen

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys on valinnut Kulttuuritalo Villa Ranan toiminnanjohtajaksi FM, YTM Vilja Ruokolaisen. Ruokolainen on toiminut aikaisemmin mm. Musiikin aika -festivaalin toiminnanjohtajana, tutkijana kulttuuripolitiikan tutkimussäätiö Cuporessa ja tuottajana Itäisessä tanssin aluekeskuksessa, ANTI – Contemporary Art Festivalilla, Jyväskylän Kankaalla sekä Villa Rana -projektissa maaliskuusta 2020. Ruokolainen aloittaa tehtävässään välittömästi.

”Olen todella innoissani Villa Ranan monipuolisuudesta. Talo on laadukkaan taide- ja kulttuuritoiminnan koti ja kaupunkilaisten olohuone, mutta rakennamme määrätietoisesti myös talon profiilia valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävänä kulttuurikeskuksena”, kertoo Ruokolainen.

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistyksen puheenjohtaja Kyösti Ylikulju kertoo, että hakemuksia paikkaan tuli 11 kappaletta. ”Toiminnanjohtajan tehtävä on vaativa, ja siinä tarvitaan hyvin monipuolista osaamista. Painotimme valinnassa aiempaa kokemusta johtamisesta sekä kulttuurialan vahvaa tuntemusta. Olemme erittäin iloisia useista laadukkaista hakemuksista ja mahdollisuudestamme valita tehtävään todella osaava ja innostunut tekijä. Siirrymme luottavaisin mielin jälleen uuteen vaiheeseen kulttuuritaloprojektissa.”

Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry:ssä on viisi jäsenyhteisöä: Keski-Suomen Tanssin Keskus, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Jyväskylän Festivaaliyhdistys (Jyväskylän Kesä), Teatterikone ja Keski-Suomen elokuvakeskus.  Yhdistys vuokraa vuonna 2021 rakennushistoriallisesti merkittävän Villa Rana -rakennuksen Jyväskylän yliopiston kampusalueelta. Kulttuuritalo Villa Ranasta luodaan monipuolinen ja helposti saavutettava kulttuurikeskus, jonka ohjelmassa on tilaa kaikille taiteenaloille, kaikenlaisille yleisöille sekä moninaisille taiteen tekemisen muodoille. Kulttuuritaloon tulee kaksi salia esittävän taiteen käyttöön, kahvio/ravintola- ja lämpiötilat, toimistotiloja sekä taiteilijaresidenssi.

Lisätietoja antavat:

toiminnanjohtaja Vilja Ruokolainen, kulttuuritalo.villarana@gmail.com, puh. 044 245 3010

puheenjohtaja Kyösti Ylikulju, kyosti.ylikulju@jyvaskylankesa.fi

Jaa tämä artikkeli: